Був одним з перших священників незалежної церкви. У Рівному попрощалися з протоієреєм та благочинним Свято-Воскресенського собору Сергієм Лучаніном. Чоловік від початку незалежності України присвятив себе служінню Богу та творенню української церкви, яка не підпорядковувалась Москві. Провести священнослужителя в останню дорогу прийшли десятки рівнян.

З вчорашнього дня і протягом усієї ночі священники з усіх благочинь області читали Євангеліє у Свято-Воскресенському соборі. З життя пішов протоієрей Сергій Лучанін.

Десятки парафіянин та рівнян прийшли до собору, аби віддати шану благочинному.

Парафіяни кажуть, проповідями Сергій Лучанін надавав душевної сили. До нього можна завжди було звернутися за порадою.

Протоієрей Сергій Лучанін народився на Херсонщині. У радянські часи працював начальником водоканалу. Потому, пішов з посади та присвятив життя духовенству.

У 90-ті роки київський патріархат лише набирав популярності. Та Сергій Лучанін разом з іншими священнослужителями продовжували боротьбу за незалежну церкву.

Син Сергія Лучаніна пригадує, завжди брав приклад з батька. Тому і сам пішов у духовенство.

Протоієрей Сергій Лучанін був багаторічним секретарем Рівненської єпархії Православної Церкви України та благочинним Свято-Воскресенського собору у Рівному.

Поховали благочинного Сергія Лучаніна на кладовищі "Грабник". Саме тут у церкві Святого Степана він прийняв священний сан. Пішов з життя священник у 65 років.

Читайте також: Пліч-о-пліч: як у Костополі минув міський етап змагань з черлідингу