Факти надання неправомірної вигоди жителями Рівненського та Сарненського районів задокументували третього березня. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

  1. Близько о пів на четверту ранку на вулиці Рівненській у селищі Гоща за порушення правил дорожнього руху в поле зору працівників СРПП потрапив автомобіль «ВАЗ 2101».

За результатами перевірки з'ясувалося, що 29-річний водій, житель селища Гоща, не мав при собі водійського посвідчення. У салоні знаходився також і 25-річний пасажир, власник легковика, житель села Друхів. Обоє за зовнішніми ознаками перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Під час складання адмінматеріалів на кермувальника, який відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, 25-річний пасажир почав перешкоджали виконанню службових обов’язків працівниками поліції, шарпав за формений одяг та виражався нецензурною лайкою.

Потому, аби запобігти вилученню транспортного засобу на спецмайданчик, останній запропонував «вирішити» питання та поклав у службове авто гроші в сумі 100 доларів США.

  1. А в селі Кам’яне-Случанське близько 19:00 поліцейські СРПП Сарненського РВП виявили автомобіль «Mercedes-Benz», 27-річний кермувальник якого, місцевий житель, був напідпитку та не мав посвідчення водія відповідної категорії. Результат огляду на стан сп’яніння перевищував допустиму норму майже в 11 разів — 2,15 проміле.

Аби уникнути складання адмінпротоколу, попри попередження про кримінальну відповідальність, він поклав у службове авто 1000 гривень.

Слідчо-оперативні групи відділень поліції задокументували кримінальні правопорушення, а грошові кошти та транспортні засоби вилучили в рамках досудових розслідувань, розпочатих за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Крім того, на пасажира та обох водіїв, склали адмінматеріали.

Читайте також: Коригувальниці з Донеччини за державну зраду загрожує довічне ув’язнення