Цими вихідними у Рівному презентують друге видання збірки поезій «Вірші з бійниці».

Друзі та близькі воїна та поета Максима «Далі» Кривцова запрошують на презентацію другого видання збірки поезій «Вірші з бійниці».

Видавництво «Наш формат» зробили друге видання книги, а усі кошти з продажу книги буде передано на благодійність: частина перераховуватиметься родині Максима, решта — ГО «Реформація» на просвітницькі книжкові проєкти для військових.

«Я не філософ, я «мертвий, живий», через кому, через три крапочки, через 100 пустих сторінок книги» - казав Далі…

У збірці «Вірші з бійниці» немає порожніх сторінок. Кожен аркуш наповнений змістом та силою творчості. Окрема, власна поетична книга, якою і стали «Вірші з бійниці» - була давня і велика мрія Максима. Книга, не є звичної для збірки поезій. Це цілий мистецький витвір, створений від першої до останньої сторінки за задумом «Далі». У збірці вміщено велику кількість фото, зроблених Максимом, є зображення його рукописів, є QR-коди на відео авторських читань, є тіндерна сторінка, - є все, аби ви познайомились із Максимом Кривцовим і закохались у його творчість, - кажуть організатори презентації.

Гості заходу з 19 години зможуть у спокійній та затишній атмосфері ознайомитись із світлинами з виставки Максима Кривцова «Я поверну собі своє життя, обіцяю», яка експонується в закладі з 1 по 31 березня.

Презентація збірки та основна частина заходу розпочнеться о 20 годині. Протягом години ви почуєте багато віршів Максима, спогади рідних та дізнаєтесь більше про поета та воїна “Далі”.

Також під час презентації буде можливість придбати нове видання збірки «Вірші з бійниці». Крім цього, організатори підготували розіграш подарунків для гостей та можливість придбати спеціальні листівки та футболки. Ведучий заходу - актор та співак Давид Стеблюк.

Довідково:

Максим Кривцов - рівнянин, значну частину свого життя провів у рідному місті. Саме тут колись вперше почав писати вірші та цим вносити Рівне на літературну мапу України.

Максим загинув на війні 7 січня 2024 року.

Збірка «Вірші з бійниці» вийшла друком у грудні 2023 року. 7 січня 2024 року наклад закінчився… Книга стала однією з найбажаніших та найдефіцитніших в українській літературі, окрім цього – була визнана організацією PEN, як одна з кращих книг 2023 року.

«Я стану класиком лише якщо загину на війні», - казав Максим «Далі» Кривцов. Та загинувши він став чимось більшим. Класик – це портрет у підручнику літератури. Максим же став мертвим сучасником, голосом цієї війни, символом «Розстріляного Відродження 2.0».