Хто винен у смерті жінки? У Рівному продовжується судова тяганина щодо смерті пацієнтки. У 2020-му році жителька Рівненського району померла за кілька днів після планової операції. Рідні звинувачують лікаря у невчасній допомозі. Звернулись до суду. Вини медика суд першої інстанції не знайшов. Рідні померлої подали апеляцію. Із зали засідань повернулись наші колеги.

Від 6 червня 2023 року Бучака визнано невинуватим у вчинені кримінального правопорушення та виправдано у зв'язку з недоведеністю в його діях складу кримінального правопорушення, - каже суддя Святослав Гладкий.

Дещо по іншому вважають рідні загиблої Наталії Лукащик. Пацієнтки лікарні, яка прийшовши 4 роки тому на планову операцію померла. При тому, що усе пройшло добре. Її стан погіршився згодом. І якби вона вчасно отримала допомогу смерті можна було б уникнути. Тому в апеляційному суді рідні жінки хочуть добитися справедливого покарання для лікаря-анестезіолога, якого вважають винним у її смерті.

А щодо вироку Рівненського міського суду, адвокат потерпілих наголошує, що надані судді докази були не враховані при виправданні лікаря.

Олег Антонюк додає, потерпілі надали суду докази, які демонструють, що в той час, коли пацієнтці необхідна була допомога, лікар розмовляв по телефону, а не допомагав іншому хворому, про, що сторона захисту повідомляла на одному із судових засідань.

Попри те, що лікар-анестезіолог через 12 хвилин таки прийшов до пацієнтки і зробив усі необхідні дії врятувати її на жаль було не можливо. Враховуючи те, що на думку потерпілих та прокурора міський суд не взяв до уваги подані докази по справі, прокурор подав клопотання про повторне дослідження доказів уже апеляційним судом.

Лікар та його адвокат на засіданні були не багатослівними. На камеру говорити відмовилися. Санкція статті яку інкримінують лікарю-анестезіологу передбачає обмеження волі строком на 2 роки з позбавленням права займатися лікарською діяльністю. Такого покарання і хочуть добитися в суді рідні загиблої пацієнтки.

Читайте також: 50 мільйонів на дорогу: у Рівному проводять ямковий ремонт (ВІДЕО)