Такий курс у сільському господарстві, після проведеного форуму з агрологістики, обрала обласна влада. Місцевому продовольству пророкують пряму дорогу на закордонний ринок. Як фермерів й сільгоспвиробників заманюватимуть до асоціацій та кооперацій?

Перевиробництво картоплі, зернових та яєць на Рівне нщині — традиційна тенденція. Те, що не з'їдають в нашій області, продають до інших.

Увесь надлишок реалізувати всеодно не вдається, додають чиновники. Найскладніше із овочами: буряки, морква, картопля швидко псуються. Бульбу продавати закордон радили експерти, що з'їхалися минулого тижня до Рівного на міжнародний форум з агрологістики. Та щоб годувати закордонного покупця, місцеві фермери мають об'єднатися в кооперації.

Після об'єднання фермерів та сільськогосподарських підприємств у кооперації, виробники переробникам диктуватимуть ціни на сировину. А ще такі об'єднання цікаві закордонним інвесторам. Вони, кажуть науковці, Україні, як рятувальний жилет потопаючому.

Із тими фермерами, які не були на форумі, рецептами успіху чиновники обіцяють поділитися. Інтернет-користувачів також запрошують на сайт agrologistic.rv.ua.