Шериф у кожному мікрорайоні. У Рівному хочуть впровадити проєкт "поліцейський офіцер громади". Ініціатива активно має попит у віддалених селах. Чому проєкт вирішили запровадити у Рівному, розповість Ілля Томашевський.

Руслан Стрельбіцький полковник поліції, разом із командою колег у приміщенні міської ради прийшли на депутатський день, аби розповісти міським обранцям про проєкт "Поліцейський офіцер громади", який правоохоронці хочуть впровадити у Рівному.

У цьому проєкті Рівненщина лідирує. Адже у всіх 64 громадах області працюють поліцейські офіцери громад. Нині в регіоні несуть службу 108 офіцерів. Їхні повноваження на порядок більші аніж у звичних дільничих.

Для запуску проєкту, Національна поліція та громади домовляються, що на траспортні засоби виділяють кошти разом і порівно. Але ще необхідно знайти приміщення для станції та зробити там ремонт.

За підрахунками фахівців із поліції на ремонти двох станцій необхідно буде виділити близько 6 мільйонів. Якщо ж рівненські депутати підтримають ці рішення. У Рівному цей проєкт може розпочати свою роботу вже в червні цього року. Тоді шерифи будуть слідкувати за ситуацією у кожному мікрорайоні окремо.

Читайте також: На Рівненщині розшукують зниклого безвісти уродженця Запорізької області