Рівняни розробили унікальний наземний дрон. Він призначений для евакуації поранених військових з поля бою. Апарат на дистанційному керуванні, може їздити на відстань до двох кілометрів. Як працює - дивіться у сюжеті наших журналістів.

Це - наземний дрон для евакуації поранених військових з поля бою. Розробили його рівняни, аби допомогти нашим захисникам.

Дрон оснащений камерами. Працює на акумуляторах. Замість коліс встановлені гусениці, аби він міг проїхати по будь-якій території.

Уторік у громадській організації ініціювали збір на розробку цього наземного дрона. Кошти зібрали, виготовили його у Харкові.

Військовослужбовець Денис Магадов каже, такі дрони стануть незамінні на полі бою. Чоловік захищав країну під Куп'янськом та Бахмутом. На власному досвіді знає, як важко евакуйовувати поранених.

Громадська організація створила центр, де навчатимуть керувати наземними та іншими видами дронів. Також опановуватимуть введення сучасного бою.

Центр з підготовки операторів дронів планують відкрили у Млинові. До слова, розробники планують виготовляти дрони у великих масштабах, аби забезпечити військових необхідною технікою для порятунку життів.

Читайте також: Захисникам доставили 25 дронів з громади на Рівненщині (ФОТО)