Обом по 53 роки. Рівне віддало останню шану землякам, які пішли на захист Батьківщини. Петро Байдан та Вадим Малахов служили в армії і мали військовий досвід. Обидва отримали повістки й не роздумуючи стали воювати. Петро Байдан загинув 29 жовтня 2023 року і довгий час вважався зникли безвісти. 17 лютого 2024 року обірвалося життя старшого солдата Вадима Малахова. Історії Героїв - далі.

Петро Байдан - рівнянин. Закінчив школу-інтернат, а за тим здобув фах столяра-тесляра. Строкову службу в армії проходив у далекому Владивостоку у військах спеціального призначення морської піхоти. Після повернення з армії понад 10 років працював за спеціальністю у парку культури імені Тараса Шевченка у Рівному, за тим — на будівництвах в Україні та за кордоном.

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, Петро відправив родину за кордон. А сам залишився чекати повістку. Його мобілізували у травні 2022 року. Петро разом з побратимами брав участь у бойових діях на Донеччині, Луганщині, Харківщині.

Вадим Малахов також рівнянин. Закінчив місцеву школу, а за тим здобув фах слюсаря. Багато років пропрацював за спеціальністю на “Рівнеазоті”.

53-річний старший солдат Вадим Малахов загинув під час бойових дій 17 лютого.

Обох Героїв поховали на кладовищі “Нове”.

Читайте також: У Сарнах та Бугринській громаді в останню дорогу провели Героїв