Місту вона вартувала у 100 тисяч гривень. А ось дітям із аутизмом, хворобою Дауна та ДЦП ця група стала безцінним подарунком.

Міський голова Рівного разом з вихованцями "Пагінця" урочисто перерізає стрічку нової групи. Діти заходять і відразу починають розгортати подаровані іграшки, на сучасний ремонт уваги не звертають. А дивитися є на що. Зроблена сучасна спальня на 12 ліжко-місць, санвузол та ігрова кімната.

Тепер у "Пагінці" функціонує 9 груп. Навчаються у них 150 дітей, лише 40 з яких здорові.

Для хворих дітей проводять лікувальну реабілітацію. Особливою популярністю зараз користується корекція вад розвитку за допомогою собаки. Діти копіюють рухи тварини, вчаться повзати, приносити речі, найменшенькі ще й катаються на тварині.

Утримання однієї дитини у "Пагінці" обходиться бюджету у 14 тисяч гривень на рік, зізнається Володимир Хомко. Це втричі більше ніж у звичайному дитячому садочку. Тому допомозі спонсорів для ремонту груп завжди раді.

Ремонту у "Пагінці" потребує ще одна група. Керівництво центру сподівається, що зробити його допоможуть як чиновники так і всі небайдужі до дитячих проблем.