У Рівному відзначили десяту річницю пам'яті Героїв Небесної Сотні. 20 лютого в обласному центрі відкрили відновлений мурал та пам'ятні дошки загиблим борцям за свободу з Рівного. Більше, далі у сюжеті.

18-21 лютого 2014 року. Ці дні запам'яталися у свідомості українців на віки. Тоді відбулися масові розстріли учасників революції Гідності.

Відтоді минуло вже 10 років. Та щороку 20 лютого вся Україна відзначає день Героїв Небесної Сотні.

Вікторія Опанасюк - дружина загиблого воїна Небесної Сотні. Її чоловік з перших днів відстоював свободу українців на барикадах майдану. 20 лютого загинув від снайперської кулі.

Георгій Арутюнян та Олександр Храпченко теж загинули від куль снайперів. Їй, а також Олександру Музичко, якого вбили через його патріотичну позицію на Рівненщині, відкрили та освятили меморіальні дошки.

Меморіальні дошки стали частиною стели Небесної Сотні, яку реконструювали напередодні. Кошти на відновлення муралу виділила Благодійна організація "Фонд Віктора Шакирзяна".

Нині, справу воїнів Небесної сотні продовжують Збройні сили України. Наші захисники до останнього виборюють свободу та незалежність нашої держави.

 Читайте також: У Рівному вшанували пам`ять Уласа Самчука