Рівненщина попрощалася з Героями: Олександром Бережним із Сарненської громади, Олександром Герштом – із Володимирецької, Павлом Супрунцем і Валентином Сущенком – із Костопільської, Володимиром Омельчуком – із Острожецької.

 Про це повідомили в Рівненській ОДА.

Олександр Бережний мешкав у селі Корост Сарненської громади. Призваний на службу у березні 2022 року до лав 14-го окремого стрілецького батальйону "Полісся". 6 лютого 2023 року обірвався зв?язок родини з Олександром. Упродовж року воїн вважався зниклим безвісти, проте хороша звістка для родини так і не надійшла. На жаль, воїн загинув у Донецькій області.

Олександр Гершт народився 17 червня 1969 року. Проживав у Володимирці. Служив водієм у стрілецькій роті у званні солдата. Загинув у Запорізькій області 10 лютого 2024 року від уламкових поранень, несумісних із життям, отриманих під час бойових дій. Поховали захисника на кладовищі у Володимирці.

Павло Супрунець народився 19 грудня 1969 року в селі Мала Любаша. Навчався в місцевій школі, в Мирогощанському аграрному фаховому коледжі здобув професію столяра. Після строкової служби в армії опанував професію будівельника. Разом з сім’єю проживав у Костополі.
Від початку повномасштабного вторгнення одразу пішов до військкомату, 1 березня 2022 року був призваний на військову службу. Став стрільцем 14-го окремого стрілецького батальйону "Полісся", мав звання старшого солдата. Понад рік військового вважали безвісти зниклим. Та, на жаль, його загибель підтвердили експертизою ДНК на початку січня 2024 року. Загинув 6 лютого 2023 року на Донеччині. Його поховали у Дніпрі як тимчасово невідомого захисника України. Днями Герой назавжди повернувся додому.

Валентин Сущенко народився у Костополі. Закінчив ліцей №1 ім.Т.Г.Шевченка, Національний лісотехнічний університет України. Строкову військову службу проходив у Національній гвардії України. Працював майстром в ПАТ "КОСТОПІЛЬСЬКИЙ ДБК". У 2014-2018 роках воював на Сході України. Коли розпочалася повномасштабна війна, був за кордоном. Але повернувся в Україну, щоб захищати рідну землю. 27 лютого 2022 року став на захист Батьківщини. Служив у 28-ій окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу командиром гранатометного взводу, мав звання головного сержанта. Від початку повномасштабного вторгнення Валентин воював на трьох напрямках фронту: захищав Миколаївщину, Херсонщину та Донеччину. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Загинув 13 лютого 2024 року на Донеччині.

 Володимир Омельчук народився у 1972 році. Проживав у селі Острожець на Дубенщині. Воїн Збройних Сил України. Загинув під час виконання бойового завдання, захищаючи суверенітет та територіальну цілість нашої держави. Поховали Героя на місцевому кладовищі в рідному селі.