фото ілюстративне
Рівненська міська територіальна громада оголосила про свою перемогу в конкурсному відборі громад для втілення проєктів із відновлюваної енергетики.

 Про це повідомив відділ енергоменеджменту Департаменту економічного розвитку, інформують у Рівненській міськраді.

Цей конкурс оголошено в рамках Проєкту «Відновлювані джерела енергії для стійкості України», що реалізується консорціумом громадських організацій, представлений Екоклубом, Екодією, Energy Act For Ukraine Foundation та RePower Ukraine спільно з GIZ за дорученням Уряду Німеччини.

Після оцінки всіх претендентів Рівненська міська територіальна громада отримала можливість втілити проєкт зі встановлення сонячної електростанції на даху Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня № 2» Рівненської міської ради спільно з Energy Act For Ukraine Foundation.

Проєкт передбачає співфінансування в рамках Програми енергозбереження в Рівненській міській територіальній громаді на період 2022–2025 років «Тепле місто», затвердженої рішенням Рівненської міської ради від 20 жовтня 2022 року № 2552, основним завданням якої є впровадження енергоефективних заходів на об'єктах критичної інфраструктури – закладах охорони здоров'я за рахунок співфінансування грантових програм.

Цей крок не лише допоможе зменшити залежність від традиційних джерел енергії, а й сприятиме зменшенню викидів CO2 та збереженню довкілля, а також зменшенню витрат бюджетних коштів на оплату енергоносіїв.

"Громада пишається можливістю приєднатися до інших громад, що активно розвивають відновлювану енергетику. Цей крок є важливим на шляху до кліматичної нейтральності, боротьбі з кліматичними змінами та підтримці сталого енергетичного розвитку", - наголошують наприкінці.