Всесвітня організація охорони здоров'я передала Рівненській "екстренці" мобільні радіостанції.

 Про це повідомили в Рівненському облцентрі екстреної медичної допомоги

Пристрої повністю укомплектовані всім необхідним для використання. Вартість двох мобільних радіостанцій понад 181 тисяча гривень. Їх як гуманітарну допомогу подарували "екстренці" міжнародні партнери - Всесвітня організація охорони здоров'я.

Пристрої будуть використовувати бригади медицини катастроф у випадках виникнення надзвичайних ситуацій або в місцях, де інші засоби зв'язку працюють із перебоями (на приклад, деокуповані території, куди працівники медзакладу вже їздили надавати допомогу).

В "екстренці" нагадують, що радіостанції - це не перший подарунок від ВООЗ. Для прикладу, нещодавно як гуманітарну допомогу Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав від ВООЗ дефібрилятор вартістю понад 1 мільйон гривень, а також зручні рюкзаки, які використовують спецбригади.

«Дякуємо ВООЗ за те, що вкотре допомагаєте Рівненському обласному Центру ЕМД та МК. Зазначу, що цьогоріч ми також отримали від ВООЗ Швейцарський апарат штучної вентиляції легень, сучасну реанімаційну систему (Америка), капнограф (Америка) та автоматичну інфузійну систему (Німеччина). Їх використовують бригади інтенсивної терапії. Це дає нам можливість ще краще забезпечити швидку та ефективну медичну допомогу пацієнтам»,- зазначив директор Рівненської обласної «екстренки» Андрій Бортнік.