Нова партія дронів та фінансування евакуації військових "На щиті". Це основні питання, які викликали дискусію на засіданні Рівнеради. А ще в обласний центр повернувся з-за кордону один з депутатів. Про все це далі розповість Павло Невесенко.

Лондон Гудбай. Депутат Рівнеради, Микола Бляшин, який понад рік перебував у Великій Британії, на навчанні, повернувся до Рівного. За час його відсутності, його часто критикували колеги по депутатському корпусі. Відтак повернувшись з навчання, Микола сумлінно почав виконувати обов'язки міського обранця — підняв тему закриття відділення Укрпошти на Басовому куті.

Проте найбільшої дискусії набуло питання затвердження програми мобілізаційної підготовки. Зокрема фінансування ДФТГ та проєкту на "Щиті". Місцеві волонтери звернулися з технічним питанням, задля виділення коштів на евакуацію полеглих воїнів.

Натомість Олена Хотенко зауважила, програма "На Щиті" була започаткована на Волині. Туди й виділяла кошти Рівненська обласна військова адміністрація. У Рівному певні люди евакуйовували загиблих військових виключно на волонтерських засадах. Відтак, запропонувала відкласти питання на довивчення через певні нюанси.

Натомість Катерина Марчук наголосила, питання евакуації загиблих захисників є вкрай важливим. Необхідно подолати усі бюрократичні моменти та виділити кошти саме для рівненських волонтерів, які займаються цією справою з початку повномасштабної війни.

Підтримати волонтерів у даному питанні просив і заступник міського голови Рівного Артем Ганущак.

Натомість деякі депутати запропонували розділити фінансування проєктів на щиті та утримання місцевих ДФТГ. Все для того, аби не було плутанини.

Після обговорень та перерви депутати таки проголосувала за відповідні зміни до мобілізаційної підготовки та оборонної робити Рівного. Також Рівнерада оголосила тендер на закупівлю чергової партії дронів та провела бюрократичну процедуру для виділення квартир військовослужбовцям.