Вперше за 20 років. На Рівненщині зафіксували сказ у домашнього кроля. Захворіла тварина у Сарнах. Заразився від укусу гризуна, припускають фахівці. Додають, на цю недугу можуть хворіти усі теплокровні тварини. До слова, найбільшими переносниками хвороби є лисиці.

Певно років 10-20 я тут працюю, випадків не помічали, щоб був сказ кроля. Випадки були кажанів, морських свинок, мишей, свиней, великої рогатої худоби. Це перший випадок в нас стався у Сарнах. Просто людина давала корм для кролів у клітку і кріль покусав її за руку, а через кілька днів він загинув. Для людини проводять вакцинацію для власниці. А в Сарнах і в дворі проводять вакцинацію тварин проти сказу. Десь може чи миша, чи ласка потрапила в клітку з кролями і покусала, і могли перезаразиться. Будь-яка тваринка, - каже Володимир Новосад, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Читайте також: Блокада польсько-українського кордону: із фур рівненських перевізників протестувальники викидають українське зерно (ВІДЕО)