Йому назавжди 24. У Костополі відкрили дошку пам'яті захиснику Олегу Пруцкову. Герой був військовим у четвертому поколінні. Поклав своє життя за Україну у серпні 2022-го року на Херсонщині.

Рідні, друзі, побратими зібралися біля рідної домівки, аби відкрити пам'ятну дошку загиблому героєві Олегу Пруцкову. Відкриття відбулося 14 лютого, батьки обрали цю дату не просто так, адже саме в цей день, два роки тому, вони бачили його живим востаннє.

Урочисто відкрила дошку сестра загиблого героя.

Військовий у четвертому поколінні. Народився Олег у місті Костопіль. Та у зв'язку із роботою батьків, переїхав у Кременчук, де і навчався у місцевій гімназії. Наталія, перша вчителька Героя, згадує його як розумного хлопчика, який завжди любив дізнаватися щось нове.

Олег з дитинства мріяв стати військовим. З 2016 року воював в ООС на Донбасі. Після повернення з зони бойових дій вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

Під час повномасштабного вторгнення обіймав посаду заступника командира протитанкової артилерійської батареї. З перших днів разом з побратимами захищав рідну землю від окупанта.

Старший лейтенант Олег Пруцков загинув 29 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Миролюбівка на Херсонщині, отримавши осколкове поранення несумісне з життям.

 Читайте також: ПОРТРЕТИ ГЕРОЇВ: спогади про загиблого на війні костопільчанина Олега Пруцкова