Безплатний тест на ВІЛ. У Рівному студентам дарували контрацептиви і тестували. Станом на 1 січня на Рівненщині зафіксовано більш як чотири тисячі ВІЛ-інфікованих людей. І це тільки у нас в області. Цифри високі. Тому застерігати варто. Павло Невесенко продовжить.

Четвертокурсниця Олександра вперше в житті робитиме тест на ВІЛ. Дівчина не переживає. Каже, робить це заради власної безпеки.

Олександра каже, з задоволенням прийшла і на лекцію, що стосується ВІЛ-інфекції. Переконана, хоча й всі знають про безпеку під час статевого життя - про це варто постійно інформувати населення, особливо молоде покоління.

Подібні лекції і безплатні тестування представники благодійного фонду приурочили до Міжнародного дня презерватива. Такі ж акції проведуть і в інших навчальних закладах області впродовж тижня.

Студентка першокурсниця Ірина Боровець розповідає, дізналася багато цікавого та корисного для себе після проведеної лекції. Переконана, потрібно ще більше говорити на тему безпечного сексу.

Подібні безплатні тестування та профілактичні бесіди благодійники проводять постійно. Бо станом на 1 січня цього року лише на Рівненщині зафіксовано понад чотири тисячі ВІЛ-інфікованих людей. З них близько трьох тисяч перебувають на обліку. Тому варто й надалі проводити інформаційні кампанії серед населення, розповідає Тетяна Радченко.

По завершенню студентам роздали контрацептиви. До слова, РДГУ це не єдиний заклад у якому провели такі акції. Подібні кампанії проведуть у Рівненському професійному ліцеї і Дубенському медколеджі.