Допомога собі та ближньому. Тренінг з психологічної підтримки провели для представників ЗМІ Рівненщини. Зробили це в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я. Медійників навчали базових навичок психологічної допомоги собі та ближньому з врахуванням специфіки професійних викликів. Павло Невесенко продовжить.

 Для медійників провели навчання зі стресостійкості. Розпочали з оцінювання. Вони розповідають про свій емоційний стан за 10 бальною шкалою.

Такі навчання організували для представників ЗМІ в рамках програми ментального здоров'я. Адже медійники мають контролювати свій психологічний стан, та навчитися допомагати іншим в рамках своєї роботи.

Однією з проблем ментального здоров'я в Україні, є нерозуміння громадян, що психологічне здоров'я - це не синонім психіатричній допомозі. Це як, дбати про гігієну власного тіла розповідають медики.

Координаторка програми "Ти як" у Рівненській області Олена Гандзюк розповідає, в рамках проєкту одним з головних завдань є навчання суспільства культурі піклування про ментальне здоров'я.

Також на Рівненщині створили координаційний центр з ментального здоров'я. Там надаватимуть психологічну підтримку військовим, членам їхніх родин та переселенцям. Бо згідно зі статистикою за період повномасштабної війни 90% українців мали хоча б один з симптомів тривожного розладу.

Читайте також: Лампа-нічник з міни: у Рівному скульптор перетворює військові артефакти на унікальні арт-об’єкти (ВІДЕО)