Сьогодні, восьмого лютого, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генералом Валерієм Залужним. Під час спілкування глава держави подякував військовому за два роки захисту України.

Президент та генерал розглянули питання про склад оновленого керівництва ЗСУ. Президент висловив пропозицію генералу Залужному залишитися в команді й висловив упевненість у перемозі.

Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, яких ми досягли разом і завдяки всім українським воїнам, які героїчно витягують цю війну на собі. Відверто поговорили сьогодні про те, що потребує змін в армії. Термінових змін. Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду, — каже глава держави.

Зі свого боку, Валерій Залужний подякував команді Генерального штабу, Міністерства оборони, президенту України, а також прокоментував зустріч із президентом.

Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії. Вдячний усім, хто поруч, — зазначає Валерій Залужний.

Генерал також заявив, що завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій.

Президент України Володимир Зеленський оголосив про те, що новим Головнокомандувачем Збройних Сил України стане генерал-полковник Олександр Сирський.