На Рівненщині пенсіонерки в'яжуть теплі речі для ЗСУ. Таку акцію організували жінки-рукодільниці в Костополі. Власноруч плетуть шкарпетки, пояси, обереги та багато інших речей. Усе аби зігріти наших захисників. Поспілкувалися з волонтерками наші журналісти.

Валентина Співак в'яже теплі речі для українських військових. Жінка вже близько року входить до клубу "Таємниці рукоділля" у міській публічній бібліотеці Костополя. Каже, в'яже, вишиває та любить рукоділля ще з дитинства.

Ще задовго до холодів свою місію допомогти захисникам рукодільниці починали із благодійного ярмарку. Зараз мають мету зігріти тих, хто боронить Україну. Цю волонтерську акцію зініціювала Надія Шемедюк.

Щотижня у бібліотеці збираються близько 15 жінок, аби зв'язати теплі речі для захисників. Та є й ті, хто доєднуються по-іншому.

Учасники клубу в'яжуть шкарпетки, пояси, обереги. Усі речі різних розмірів. Головне, аби захисникам було тепло.

Кожна робить вироби у своєму темпі, якщо щось не вміє — вчиться. Облік кількості на початку шляху Надія вела, а згодом зрозуміла, що це недоцільно, головне, щоб речі йшли туди, де їх чекають. Наразі в'язаними виробами рукодільниці регулярно забезпечують військових.

Лише одна згадка Надії про те, у яких умовах заходяться військові, не залишає сумнівів, що потрібно допомагати.

Також учасниці клубу "Таємниці рукоділля" просять доєднатися усіх небайдужих до допомоги: як фізично, так і матеріально. Збирають будь-які ресурси для виготовлення теплих речей, здебільшого це нитки та тепла тканина.

Читайте також: ДТП в Дубні: під колеса буса потрапила неповнолітня пішохідка