Дві школи на Рівненщині закрилися на карантин. Причиною стало збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ дітей та вчителів. Через зростання захворюваності уже 60 шкіл в області перейшли на дистанційний формат навчання. Крім того, на Костопільщині внаслідок ускладнень, які спричинив грип помер чоловік. Більше про це, далі у сюжеті.

Загалом упродовж минулого тижня до лікарів Рівненщини звернулося понад 13 тисяч хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Що на 40% більше за попередній тиждень. А до лікарень госпіталізували 229 людей.

Через високу захворюваність на грип та ГРВІ в області запровадили обмежувальні заходи. Зокрема, тимчасово обмежили проведення масових заходів у закритих приміщеннях. Також у лабораторному центрі стежать за кількістю хворих дітей в школах.

Якщо в Рівному більшість шкіл уже повиходили з дистанційного навчання через високу захворюваність, то за межами обласного центру навпаки, школи лише починають переходити на альтернативне навчання. Крім того, в Костополі та в Дубровицькій громаді дві школи взагалі зупинили освітній процес.

Лікарі наголошують, що найбільш небезпечними є ускладнення від грипу. Тож при появі перших симптомів захворювання радять не займатися самолікуванням, а звертатися в лікарню.

Водночас додають легше переносить захворювання той, хто вакцинувався від грипу. Особливо важливо щеплюватися вразливим категоріям населення.

Читайте також: Житель Сарн опинився на лаві підсудних за скоєну автопригоду у стані сп’яніння