Слідчі слідчого управління закінчили досудове розслідування за фактом залишення потерпілого у небезпеці та за погодженням із прокуратурою скерували до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно 26-річного жителя села Угільці. Про це розповідають в пресслужбі поліції Рівненщини.

У поліції Рівненської області нагадують, що смертельна автопригода сталася 20 жовтня торік близько 19 години між населеними пунктами Бугрин та Вільгір.

26-річний водій буса «Volkswagen Т4», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на пішохода, який ішов у попутному напрямку з велосипедом у руках. Надалі — виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив бокове контактування з автомобілем «Volkswagen Passat B6» під керуванням 29-річної водійки. Втім, після скоєного не зупинився та зник із місця події, — встановили поліцейські.

Натомість водій автомобіля «Volkswagen Passat B3», під час об’їзду припаркованого на узбіччі легковика «Volkswagen Passat B6», виїхав на смугу зустрічного руху та не маючи можливості уникнути ДТП — наїхав на чоловіка, який лежав на дорозі. Від отриманих травм 73-річний житель села Вільгір загинув на місці події.

Поліцейські оперативно розшукали бус «Volkswagen Т4» за кілька кілометрів від місця автопригоди. Результати огляду водія на стан сп’яніння показали 1,5 проміле.

Його затримали в порядку статті 208 КПК України та повідомили про підозру. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді домашнього арешту.

У рамках досудового розслідування, за результатами отриманих експертиз і проведених процесуальних дій слідчі встановили, що водій, усвідомлюючи, що в результаті наїзду спричинив тілесні ушкодження потерпілому, не вжив усіх можливих заходів для надання першої медичної допомоги та збереження слідів пригоди, а також, не повідомивши про неї до жодних державних органів, зник з місця ДТП, - йдеться у повідомленні.

Відтак, обвинувачений тепер відповідатиме перед судом за фактом завідомого залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані, за ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Рівненщині цифровізують стадіони, ДЮСШ і тири