Фото ілюстративне
Слідчі Рівненського РУП закінчили досудове розслідування за фактом організації нарколабораторії з незаконного виробництва та незаконного збуту наркотичних засобів, вчинених повторно, та скерували до суду обвинувальний акт відносно 35-річного жителя Рівного.

Поліцейські встановили, що зловмисник організував підпільну лабораторію із виготовлення психотропів в орендованій квартирі міста: купував прекурсори та виготовляв метамфетамін. Збував дози психотропів на території Рівного.

Незаконну діяльність рівнянина правоохоронці припинили наприкінці березня торік. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання у нього виявили та вилучили лабораторне обладнання з нашаруванням метамфетаміну, що підтвердила відповідна експертиза.

За погодження прокуратури 35-річному «наркобізнесмену» повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 313 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування підозрюваний перебував у слідчому ізоляторі: за клопотанням слідчого йому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Крім того, відносно зловмисника на розгляді суду перебувають матеріали скоєних інших злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків.

Відтак, 35-річному обвинуваченому, який свою вину не визнає, може загрожувати від 9 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.