Таке нововведення урядовці обґрунтовують зручністю для клієнтів, зокрема іноземців, засилля котрих очікують в Україні на Євро-2012. Але у Рівному підприємці від ініціативи не в захваті.

Торгівля в Україні розпочалася з рахівниці, удосконалилась касовими апаратами, а тепер йде до платіжних терміналів. А все заради зручностей для іноземців, які приїдуть на Євро 2012.

Нині в області налічується лише 1 700 платіжних терміналів. До кінця грудня їх змушені будуть встановити всі підприємці закладів торгівлі. Виключення становлять - їдальні навчальних закладів та підприємства з торгівельною площею до 20 метрів квадратних.

Банкіри й справді пропонують різні відсотки за обслуговування терміналу. Підприємці від таких тарифів не в захваті.

Власниця магазину у Рівному Галина Ільчук також проти встановлення платіжних терміналів. Каже, плату за них банки братимуть, а от покупці ними не користуватимуться.

Нині в області термінали встановлені лише на заправних станціях та в супермаркетах. Керівництво останніх вже помітило чимало переваг.

Чи допоможуть платіжні термінали залучити нових клієнтів - невідомо. Але встановити їх підприємцям до кінця року все ж доведеться. Хто не послухає - заплатить штраф.