Працівники груп оперативного реагування під час рейдів упродовж минулого тижня на Рівненщині й Волині документували й передавали до поліції факти самовільних рубок, наявність деревини без документів на приватних пилорамах.

 Про це повідомили в пресслужбі Поліського лісового офісу.

Постійні патрулі та якісне технічне оснащення охорони дають свої результати в пошуку й фіксації порушень із деревиною.

У філії «Рокитнівське лісове господарство» завдяки оперативним діям лісової охорони встановлено винних осіб, які самовільною вирубкою завдали шкоди на понад 50 тис. грн.

Працівники групи оперативного реагування філії «Костопільське лісове господарство» передали в поліцію лісопорушників (жителі смт Цумань Луцького р-ну), що завдали шкоди на майже 70 тис. грн у Новоставському лісництві та ще на 183 тис. грн - у Мощаницькому лісництві.

На Маневиччині затримали мешканця с. Залізниця Камінь Каширського району. Збитки - понад 40 тис. грн.

А жителя с. Воєгоща того ж Камінь-Каширського р-ну виявили на самовільній рубці, де збитки майже 25 тис. грн.

Усі ці справи матимуть кримінальне продовження.

Кошти будуть стягнені з лісопорушників і надійдуть у бюджети громад.

Також варто розуміти, що в результаті таких оперативних затримань лісовій охороні та рейдовим групам вдається не допустити ще більших масштабів збитків.

Щодо фактів виявлення нелегальної деревини, то цього тижня їх фіксували в ратнівській і березнівській філіях.

У першому випадку лісівники та поліція на Волині під час спільного патрулювання зупинили трактор із двома завантаженими деревиною підводами. Без жодних документів.

А на Рівненщині в с. Балашівка працівники рейдової групи виявили на одній із приватних пилорам у межах десятка куб. м деревини сосни. Надані документи не відповідали наявній лісопродукції. Вилучення провели спільно з працівниками поліції.