Легенда рівненського баскетболу готує школярів до всеукраїнського турніру. Мова про віцепрезидента Федерації баскетболу України Сергія Ліщука. Чоловік є амбасадором проєкту пліч-о-пліч. Це Всеукраїнська шкільна ліга. Понад півтори тисячі команд з Рівненщини візьмуть участь у змаганнях з п'яти видів спорту. Більше, далі у сюжеті.

Так Максим готується до змагань Всеукраїнської шкільної ліги. Хлопець 4 роки займається баскетболом. Каже, хоче виграти турнір.

Допомогти у підготовці до змагань прийшов колишній баскетболіст, нинішній президент БК "Рівне" Сергій Ліщук. Учні діляться, для них це додаткова мотивація.

Сергій Ліщук амбасадор проєкту пліч-о-пліч. За свою кар'єру баскетболіст 4 рази виграв чемпіонат України. Двічі піднімав Єврокубок за іспанський клуб "Валенсія". ACB-ліга рахується найсильнішою в Європі.

Учні 12 ліцею беруть участь у чотирьох видах спорту в рамках Всеукраїнської шкільної ліги, а саме волейбол, футбол, спортивне орієнтування, та найбільші надії покладають саме на баскетбол.

Це перші змагання такого рівня за останні роки. Спершу коронавірус, потому війна не дали змоги проводити масштабні шкільні турніри.

Загалом на Рівненщині до проєкту пліч-о-пліч у 5-ти видах спорту доєдналось понад півтори тисячі команд. Вже з 5 лютого розпочнуться змагання на міському рівні.

Читайте також: Григорій Шимко з Сарн дебютував на Кубку світу з лижних перегонів