Чоловіка затримали на збуті наркотичних речовин.

Оперативники Рівненського РУП спільно з працівниками управління боротьби з наркозлочинністю затримали 21-річного жителя Рівного неподалік місця проживання, коли він за 400 гривень продав по одному граму марихуани та грибів, які містять особливо небезпечну психотропну речовину — псилоцин.

Першу оперативну закупку провели на початку січня, тоді зловмисник за 400 гривень збув 1 грам канабісу.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання збувача правоохоронці виявили та вилучили близько 300 грамів канабісу, орієнтовно три грами галюциногенних грибів та грошові кошти.

У рамках кримінального провадження розпочатого за фактом збуту наркотичних речовин, слідчі затримали 21-річного жителя Рівного в порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За процесуального погодження Рівненської окружної прокуратури затриманому повідомили про підозру за частиною 2 статті 307 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Крім того, за фактом незаконного зберігання наркотичних речовин слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Усе вилучене скеровано для проведення відповідних експертиз.

Відтак, 21-річному рівнянину, який раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв, може загрожувати до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Про це інформує відділ комунікації поліції в Рівненській області.

Читайте також: "Незаконно збудована": чи буде зносити власник свою відому базу сімейного відпочинку? (ВІДЕО)