22 січня 2024 року в боях під Михайлівкою Донецької області загинув 31-річний актор Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Володимир Федінчук.

Гірку звістку повідомив на своїй сторінці у Фейсбук директор закладу Володимир Петрів.

ТИ ніколи не стояв на місці. Ніколи не зупинявся перед перешкодами. Завжди йшов вперед і діяв. Якщо й спотикався, то швидко підводився.
ТИ вмів підтримати й сказати: "Не парся. Зараз все регульнем". ТОБІ завжди було не всеодно.
ТИ горів новими ідеями і запалював серця інших.
Мудрий не по роках і тільки за правду. Щирий і відвертий.
Люблячий і дбайливий чоловік. А ще закоханий в життя, театр і Україну. Поцілований Богом талановитий актор з блискучим творчим майбутнім.
"Якщо не я, то хто?", сказав ТИ і став на захист Батьківщини.
Догорав 2023. ТИ зустрів 2024-ий "на нулі". ТИ писав, що знаєш запах бою, що понад тиждень не вилазив з окопу, що бачив, як побратимів посікло осколками, а потім сам відчув біль в скаліченій руці.
І раптом ТИ зник. Зв'язок обірвався, але надія жила.
А потім звістка: ТЕБЕ більше немає з нами. ТИ загинув, як герой. В бою, - написав Володимир Петрів.

Володимир Федінчук у 2012 році закінчив Теребовлянське вище училище культури, у 2015 - Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю "Театральне мистецтво". З 2011 працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театру. У Рівненському театрі з 2016 року.

Він виконував провідні ролі у виставах «Войцек» за Георгом Бюхнером, «На полі крові» за поемою Лесі Українки, зіграв Енея в «Енеїді» Котляревського та молодого Скруджа у «Різдвяній історії» Дікенсена – головних прем'єрах театру 2023 року. Став володарем Гран-прі ХVІІІ Всеукраїнського конкурсу виконавців художнього слова ім. Лесі Українки, який 2023 року пройшов у місті Звягель.

Редакція "Рівне 1" висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Вічна пам'ять.