В квітні 2022 року Станіслав вступив до лав Збройних сил України. З перших тижнів служби стояв на захисті нашої Батьківщини у самих гарячих точках фронту: Луганський, Донецький, Миколаївський напрямки.

 Про це йдеться в тексті петиції:

Шановний пане Президенте!

Я, Федорова Наталія Адамівна, дружина загиблого військовослужбовця Збройних сил України Федорова Станіслава Юхимовича , 1977 р.н. Старшого сержанта, головного сержанта стрілецької роти 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила (в/ч А4084), прошу Вас, розглянути петицію щодо «Присвоєння почесного звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ» (посмертно).

Виконуючи бойове завдання, мій чоловік , перебуваючи в районі селища Нью-Йорк, Донецької області 1 вересня 2023 року загинув, прикриваючи собою побратима…

Він був сильною, усміхненою та доброю людиною, люблячим чоловіком, батьком , братом , надійним другом та побратимом! Завжди жартував, ніколи не жалівся на обставини в яких перебував!

Він з честю виконав обов'язок щодо захисту своєї держави і до останнього залишився вірним присязі ,захищаючи право на наше з Вами безпечне життя і не вагаючись віддав своє!

Прошу Вас, шановний пане Президенте, розглянути та підписати цю петицію та присвоїти Федорову Станіславу Юхимовичу, найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно).
Низький доземний уклін та вічна пам'ять всім ГЕРОЯМ, хто віддав своє життя за наше майбутнє!