Усі проєкти з будівництва на Рівненщині повинні бути занесені у систему DREAM.

 Про це повідомила Рівненська ОДА.

Наразі в електронній екосистемі DREAM зареєстровано понад 1,7 тисячі проєктів з відбудови України. З них 19 – які реалізують у Рівненській області. Тим часом надалі у цій системі розміщуватимуть усі проєкти будівництва.

На цьому наголосила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська під час наради із представниками громад.

«Система DREAM дозволяє впроваджувати проєкти прозоро і підзвітно. Будь-хто в будь-якому місці може контролювати реалізацію проєкту. Це важливо у використанні бюджетних та донорських коштів. Тому будь-який об’єкт, що планується впроваджувати по будівництву у громадах Рівненщини, має бути занесений в систему DREAM. Пріоритет у фінансуванні буде надаватися саме таким проєктам», - зазначила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

З метою ознайомлення із роботою системи DREAM для представників громад та структурних підрозділів ОДА провели онлайн-тренінг.

Нагадаємо, DREAM – державна цифрова екосистема, яка забезпечує прозору та підзвітну відбудову, ефективне управління процесами будівництва, моніторинг і контроль над проєктами відновлення.

До слова, екосистема DREAM інтегрує дані з 9-ти урядових ІТ-систем та реєстрів. Це дає можливість створити єдиний цифровий маршрут впровадження проєкту, дозволяючи уряду, донорам і громадянам ефективніше співпрацювати й визначати майбутні пріоритети.

Публічний модуль аналітики доступний за посиланням: https://bi.dream.gov.ua/