Базове велосипедне спорядження грає вирішальну роль у забезпеченні комфортної та безпечної поїздки. Від шолома до правильно підібраного взуття. Вибір спорядження може визначити ваш досвід їзди на велосипеді. Ми розповімо вам про перелік речей, які обов'язково потрібно мати при собі під час велосипедної подорожі.

Шолом

Найважливішою частиною велосипедного спорядження є, звісно ж, шолом. Захист голови від ушкоджень у випадку аварії або падіння, робить його обов'язковим для кожного велосипедиста. Потрібно обирати шолом, який підходить за розміром та щільністю або ж за фізичними характеристиками, наприклад, ціна, колір, якість. Найкращі варіанти представлені на нашому сайті https://sportano.ua/velosipedni-sholomi. Тут є різні види шоломів які підходять саме для вас та різних типів велосипедних поїздок: змагання, прогулянка або ж, невеличка подорож.

Окуляри та велосипедні рукавички

Окуляри не лише захищають очі від сонячного світла, але й забезпечують від вітру, комах та інших дрібних частинок, які можуть потрапити в очі під час їзди на велосипеді. Інший обов'язковий елемент для велосипедної поїздки це – рукавички. Вони забезпечать комфорт та захист для рук під час тривалої поїздки. Вони вбережуть вас від мозолів та допоможуть вашим рукам залишатися сухими та теплими.

Відбиваючі елементи

Безпека на дорозі - завдання найголовніше. Встановлення відбиваючих елементів на велосипеді або одязі робить вас більш помітними для водіїв та інших учасників дорожнього руху, особливо в умовах поганої видимості, наприклад снігопад або дощ. Це потрібно щоб забезпечити себе від створення неприємних та аварійних ситуацій на проїзній частині.

Базове велосипедне спорядження - чим запастися?

Базовий одяг

Насамперед потрібні зручні та дихаючі велосипедні штани або шорти, які  дозволяють вам комфортно їздити, а їх властивості можуть вплинути на здоров'я та стан вашої шкіри під час тривалої поїздки. Не слід, також забувати про такі важливі аксесуари такі як, велосипедні шкарпетки адже, саме такий здавалось би не важливий елемент може забезпечити вам комфортну та тривалу поїздку і не допустити втоми вашим ногам. Саме такий вид шкарпеток ви зможете знайти на цьому сайті: https://sportano.ua/velosipednij-odjag/velosipedni-shkarpetki.  Ще одним важливим елементом є верхній одяг, який може регулювати тепло та забезпечувати вентиляцію тіла. Зокрема, це корисно під час інтенсивної фізичної активності. У випадку дощу важливо мати під рукою водонепроникний верхній одяг, щоб захистити себе від вологи та холоду, це може бути, або плащ, або водонепроникна жилетка.

Інструменти для велосипеда

Дуже важливо при собі мати запасну камеру та насос які, можуть врятувати вас від проблем з проколами або з іншими можливими неполадками. Будьте готові до швидкого ремонту і продовжуйте свій шлях без зайвих затримок. Також якщо ви збираєтесь у невеличку подорож на велосипеді потрібно мати з собою мультитул, ланцюгову майстерню та насадки які, допоможуть вам вирішувати невеликі проблеми з вашим транспортом під час їзди.

Пляшка з водою

Гідратація - ключовий аспект при велосипедній поїздці. Завжди майте при собі флягу з водою та регулярно підтримуйте свій  водний баланс, щоб забезпечити комфортну поїздку.

Давайте перерахуємо найголовніші речі які потрібно мати при собі коли ви подорожуєте на велосипеді: шолом, окуляри, велосипедні рукавички, одяг (верхній та спідній), інструменти для велосипеда, вода, а також мініаптечка на випадок непередбачених ситуацій.

Це лише базовий перелік речей, які можна взяти з собою в велосипедну подорож. Пам'ятайте, що комфорт та безпека - ваші основні пріоритети, тому обирайте спорядження відповідно до своїх потреб і умов маршруту.

*СПОНСОРОВАНА СТАТТЯ