У Острозькій академії - справжній донецький "десант" : шестеро школярів із Горлівки подолали понад тисячу кілометрів, аби пройти навчання у Школі універсального журналіста. Спільний проект Першого місцевого та Видавничого дому "ОГО" вийшов на загальноукраїнський рівень і зібрав у Острозі старшокласників, які цікавляться журналістикою, із Рівненської, Волинської, Львівської, Хмельницької та Донецької областей.

Школа універсального журналіста в Острозькій академії проходить уже втретє за півроку. Нинішня - наймасштабніша: до Острога з'їхались 33 учні з 5 областей України.

Де шукати новини, як брати інтерв'ю, в чому плюси і мінуси роботи журналіста - про все це та багато іншого говорили впродовж двох днів учасники Школи. А її випускники, які нині навчаються в Острозькій академії - як, приміром, президентська стипендіатка Ольга Данилюк, - розповідали старшокласникам про студентське життя. Екскурсія академією, зустріч із її керівництвом і навіть відвідання пар у студентів-журналістів - усе для того, аби учні отримали максимум корисної інформації.

Школярі повертаються до своїх регіонів із новими враженнями та новими друзями - а організатори планують подальший розвиток проекту. Кажуть: знання та навички, які дають на Школі універсального журналіста, - справді універсальні. А отже - корисні для кожного старшокласника, незалежно від того, яку професію він обере у майбутньому.