В селі Кідри, Володимирецького району відкрили лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Цієї події жителі села чекали більше шести років. Тепер же тішаться не лише класним медичним обладнанням, але й новому подарункові.

Нова лікарська амбулаторія у Кідрах - це реконструйоване приміщення колишньої контори. Більше мільйона гривень на його ремонт, та ще триста тисяч - на медичне обладнання знайшли у районному бюджеті. Ніна Кібіш – багатодітна мати, радіє відкриттю амбулаторії чи не найбільше. У її восьмирічної донечки - хвороба нирок. Жінка постійно возить дитину у район, щоб здати аналізи.

Тепер потрібні аналізи робитимуть у місцевій амбулаторії. Тут люди зможуть пройти і основні обстеження.

Раніше з ФАПу на невідкладні виклики медики їздили на велосипеді, а в крайніх випадках викликали швидку з району. Тепер вони мають власний санітарний автомобіль. Кошти спрямували у Кідри, бо тут населення щороку зростає, а кожна друга сім'я багатодітна.

Чиновники розробили програму будівництва медзакладів на наступний рік, та чи будуватимуть їх - покаже держбюджет. Тим часом у Кідрівській амбулаторії пацієнтів прийматимуть вже з першого грудня.