Вірші рівнян увійшли у збірку воєнної лірики України. 85 письменників та письменниць у поезіях показали переживання українців у час великої війни. У збірку увійшли твори авторів з кожного регіону країни. З рівненськими письменниками поспілкувався Владислав Стецюк.

Це вірш Ірени Слути, який увійшов у збірку найкращих поезій України. Це антологія воєнної лірики "Римова війна". Тут зібрані твори 85 авторів з кожного регіону країни.

Ірена Слута вважає, що такі збірки важливі як і у час великої війни, так і для нащадків. Адже показує біль, боротьбу та інші емоції українців у час війни.

Ірена Слута почала творчий шлях ще у шкільні часи. Потому, публікувала статті у газетах і навіть створила власне видання. Пригадує, найбільший поштовх для подальших поетичних публікацій дав літературний форум, де зібралися кращі поети України.

Далі видала першу іменну збірку "Відьма світла". Книга поєднує у собі ідентичність й автентичність українського народу та доповнену реальність.

Письменниця планувала випустити ще одну іменну книгу. Та повномасштабна війна внесла свої корективи.

Вірші Андрія Пермякова теж увійшли в збірку "Римова.Війна". Каже, його поезії та твори інших авторів мають надихати людей та давати надію у ці непрості часи.

Це не перша збірка, куди увійшли вірші Андрія Пермякова. Та письменник радіє, що його поезії на одних сторінках разом з найкращими поетами України.

Велика війна вплинула на творчість багатьох українських поетів. Андрій Пермяков каже, його вірші стали більш серйозними.

Антологія воєнної лірики "Римова війна" нещодавно презентована у Києві. Нині, її друковані версії передають у госпіталі для українських військових. Ця воєнна лірика презентуватиметься безкоштовно громадськими організаціями та буде доступна у бібліотеках. Також антологію планують перевести різними мовами, аби презентувати її на світових майданчиках.

Читайте також: Дубенському замку земляк подарував ексклюзивну колекцію метеликів, придбану в Парижі

До Дня Соборності пластуни Рівненщини вшанують тих, хто віддав життя за Україну