Неформальну зустріч молоді та священиків різних конфесій влаштував викладач університету і водночас телеведучий Першого місцевого Віталій Скринський. Приводом для обговорення стало виділення депутатами Рівнеради бюджетних грошей на будівництво церков. То за чиї пожертви мають будуватися в Україні храми?

Церква за державні гроші. Кому прислужуватимуть у ній священики? Чи знайдуть у її стінах Бога віруючі? Ці питання народилися у голові викладача й телеведучого Віталія Скринського, коли він дізнався про нещодавнє виділення грошей на будівництво церков із бюджету Рівного. Поговорити про церковно-державні стосунки запропонував своїм студентам. Розпочали із церкви у школі. Розповісти про те, як знайомлять дітей у європейських школах із релігією, прийшов теолог, пастор реформованої церкви у Нідерландах.

Релігію у рівненських школах теж викладають, як факультатив, каже священик Свято-Покровського собору. Цей урок має бути саме із християнської етики, переконаний отець Микола. Обґрунтовує чому.

Колишні школярі просять аналізу усіх світових релігій, а не окремо взяту. А ще кажуть про недоброзичливу атмосферу у церкві.

Між тим, кожен прагне бачити біля себе побожних. А думки про те, за податки чи на пожертви мають будуватися церкви, розділилися.