Учні шкіл Рівного вже готуються до змагань «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч».

На сьогодні понад 600 учнівських команд з Рівненської області зареєструвалися у проєкті «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Серед них – декілька десятків закладів обласного центру. Свою заявку подала і школа за номером 26.

Як відбувається підготовка до змагань у закладі, ознайомився начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

«Відвідав тренування двох команд хлопців – з футзалу та волейболу. Поспілкувався із тренерами та дітьми. Ще раз переконався у важливості проведення таких змагань навіть під час війни. Адже лише здорова і освічена нація є успішною. Закликаю вчителів фізкультури не баритися і долучатися до цього цікавого і важливого в наш час проєкту», – наголосив Олександр Коваль.

За словами вчительки фізкультури Світлани Царюк, яка тренує хлопців-волейболістів, діти дуже скучили за змаганнями такого масштабу. Тому охоче зголосилися взяти участь у проєкті.

 

Інша вчителька – Катерина Денисова готує команду з футзалу. Це хлопці 6-5 класів. Тренуються двічі на тиждень в позаурочний час.

 

«Від школи подалися вже дві команди, але розглядаємо варіанти ще декількох команд, - розповідає директор закладу Володимир Дзюбак. - У нас заклад спортивного профілю: із 1341 учня половина займається якимось видом спорту. З них – 25 відсотків професійно, тобто, окрім школи, ще ходять на секції. У нас лише футболістів півтори сотні».

 

До слова, серед випускників 26-ї школи багато професійних спортсменів, зокрема видатна дзюдоїстка Катерина Гусєва та півзахисник клубу «Верес» Дмитро Кльоц.

Нагадаємо, у межах президентської програми заплановано проведення спортивних змагань із 5-ти видів спорту: баскетболу, волейболу, спортивного орієнтування, футзалу та черлідингу.

Реєстрація команд триває до 1 лютого.

Більше інформації шукайте на сайті проєкту https://scl.gov.ua/ 

Читайте також: Ексгравець "Валенсії" став амбасадором проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» на Рівненщині.