Цьому присвятили нову виставку світлин - "У матусі під серцем", яка відкрилася в галереї "У харватері істин". Два десятки молодих матусь позували фотографам зі своїми малюками. Реакцію наймолодших моделей на власні зображення бачили наші журналісти.

Сім'я Прокопчуків завітала на виставку у повному складі. Шестимісячна Олександра позує перед камерою не вперше. Навіть намагається щось розповісти.

Ідея такої фотосесії належить - Оксані Прокопчук, мамі малесенької моделі. За допомогою світлин з зображенням малят, хоче привернути увагу молодих матусь до грудного вигодовування. Підтримує погляди ініціаторки і її чоловік Андрій.

Фотосесія тривала близько трьох годин. Як результат - більше двох тисяч знімків. На виставці ж представлено 36. Молода матуся Марина Калюта світлин з зображенням синочка на показі не знайшла. Каже, трішки засмучена.Тішиться що знімки із серії „У мами під серцем” можна переглянути в інтернеті. І ні на секунду не жалкує, що позувала з Тимофійчиком на камеру.

Фотографував маленьких моделей рівненський фотомитець Олександр Харват разом зі своїми учнями. Фотохудожник зізнається – ця зйомка одна з найцікавіших та найважчих у його практиці. Адже діти в такому віці не передбачувані і диктували свої правила дванадцятьом фотографам.

Хоча фотохудожники працювали за дарма, на друк світлин та інші послуги кошти все ж довелося шукати, проте не довго. Підтримав фотовиставку депутат міськради Олег Осуховський. Чому(?) - пояснив просто.

Фотовиставка „У мами під серцем” триватиме до 20 грудня. Тим часом її організатори вже готуються до створення нової. Фотографуватимуть дітей до 16-ти років.