Сік обійшовся вдвічі дорожче від ринкової вартості. Експосадовцю Рівненської міської ради повідомили про підозру в службовій недбалості.

Унаслідок протиправних дій колишнього керівника Департаменту виконавчого комітету Рівненської міської ради міському бюджету завдано збитків на 1 045 800 гривень.

Протиправну діяльність службовця задокументували у березні торік слідчі СУ ГУНП за процесуального керівництва обласної прокуратури та оперативного супроводу СБУ регіону. Йдеться про колишнього очільника департаменту економічного розвитку Володимира Липка.

Правоохоронці встановили, що на реалізацію Програми створення матеріального резерву тергромади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Департаменту були виділені кошти із загального фонду бюджету.

Директор, який наділений організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, уклав ряд договорів щодо закупівель продуктів для пунктів незламності та обігріву, серед них і з фізичною особою - приватним підприємцем на постачання соку. Втім, посадовець не вивчив цінову пропозицію на предмет максимальної економії та ефективності, об’єктивності та неупередженості оцінки пропозицій, закупивши напій в кількості 52 500 літрів за ціною 41,02 гривень за літр на суму 2 153 550 грн. Натомість його ринкова вартість становила вдвічі дешевше — 21,10 грн за літр, - повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

За сукупністю зібраних доказів слідчі слідчого управління вручили повідомлення про підозру 47-річному експосадовцю у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам).

Крім того, відносно нього на розгляді у суді перебувають матеріали кримінального провадження за скоєний аналогічний злочин — закупівля понад 10 тонн неякісних тваринних жирів.

Колишньому керівникові Департаменту, може загрожувати позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте також: Викрав сейф з офісу: у Рівному правоохоронці затримали ймовірного крадія