Багато українців вважають, що придбавши пластикову ялинку, вони підтримують екологію.

У ДП "Ліси України" розвінчують цей міф.

Ліс – відновлювальний ресурс. Лісівники головні атрибути новорічних свят вирощують на спеціально відведених для цього плантаціях - заздалегідь підготовлених ділянках або деградованих землях. Завдяки цьому ліс залишається недоторканим, а дерева вирощуються окремо для продажу на свята. Ялинки для реалізації також заготовляють під час рубок догляду за лісом. Такі способи мінімізують шкоду для навколишнього середовища.
Ялинки роблять свій внесок в очищення повітря і його насичення киснем. Виробництво ж однієї пластикової ялинки приносить шкоди більше, ніж загибель кількох справжніх дерев. А вуглецевий слід від двометрової штучної ялинки становитиме близько 40 кілограмів парникових газів.
Жива зелена красуня виділяє велику кількість фітонцидів, які чудово очищують повітря у оселі від шкідливих бактерій.

Купуючи дерево офіційно, ви сплачуєте податки, з яких формується бюджет вашої громади та цілої країни. До того ж ялинка від лісівників - дешевша, ніж у перекупників.
Ялинку, яка вже "відсвяткувала" можна використовувати як корм для тварин в зоопарках, зварити мило чи зробити відвари.

Тож купуйте офіційні живі деревця. На кожній ялинці має бути бирка зі штрих-кодом. Перевірити легальність можна на сайті https://open.ukrforest.com