Порозуміння є: у тому, що галузь потрібно модернізувати й поліпшити. Чиновники не проти, питають де гроші брати. Ентузіасти пропонують залучити мешканців до господарства. Пораду підкріплюють цифрами: більше 50 відсотків опитаних готові попрацювати задля комфортнішого життя.

Трьома документами громадські активісти пропонують доповнити Програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства Рівного на 2011-2014 роки. Перший: підтримка ініціатив громадськості. Якщо мешканці мріють про гарний дитмайданчик і готові частково його облаштувати, міська влада на конкурсній основі повинна сприяти такій ініціативі. Ще два документи стосуються проведення негрошових розрахунків між мешканцями та ЖКП або ОСББ.

Щоб повністю реформувати комунальну галузь Рівного, потрібні мільярди гривень, каже головний комунальник міста. Громада такі витрати не потягне. Без державної підтримки програми, виписані на папері, залишатимуться мріями.

Відповідно до проведеного громадськими активістами опитування, більше 50% рівнян готові власноруч поліпшувати прибудинкову територію та дбати про будинок, у котрому живуть.