Рівне стало першим та єдиним містом в Україні, яке отримало грант на екологічний проєкт NetZero. Проєкт спрямований на зменшення кількості викидів у повітря, що дозволить покращити клімат. Про це повідомляють в Рівненській міській раді.

Наше місто - одне із 52 пілотних міст Європи, де впроваджуватиметься концепція NetZero. Сам проєкт фінансується Європейським Союзом, що дозволяє реалізовувати його навіть в умовах війни, - наголосив очільник міста Віктор Шакирзян. - Це важливий крок для енергетичної безпеки та сталого розвитку міста. Адже впровадження концепції NetZero допоможе зменшити вплив міста на зміну клімату і створити чисте середовище для рівнян.



В умовах воєнного стану особливо важливо, що кошти на реалізацію цього проєкту виділяє Європейський Союз, тож Рівне, яке стало одним з пілотних міст, зможе на рівні з іншими впроваджувати сучасні технології з декарбонізації.

Участь у проєкті дозволить на рівні з іншими містами впроваджувати кращі практики для розв'язання проблем енергетичної безпеки та екології, обмінюватися ідеями з населеними пунктами, які вже досягнули чимало у цьому напрямі. Якщо Рівне успішно реалізує цей проєкт, це може бути прикладом для інших міст в Україні та Європі. Вони можуть використовувати схожі стратегії для забезпечення сталого розвитку та зменшення впливу на навколишнє середовище, - каже секретар Рівнеради.

Читайте також: Ловив рибу на тонкій кризі: на Рівненщині правоохоронці розповіли про можливі наслідки такої риболовлі