Розширення географії спортивної реабілітації ветеранів — саме з такою метою на Рівненщину завітали представники громадської організації "Звитяга Нескорених" та Федерація стронгмену України на чолі з Василем Вірастюком, Сергієм Конюшком та Олександром Лашиним.

В Рівненській обласній раді зазначають, що для присутніх представили перший інноваційний мобільний фітнес-застосунок, що дає можливість ветеранам та військовослужбовцям знайти тренера й отримати безоплатну спортивну реабілітацію. Його назва “TrenVet”.

Ідея створення такої платформи з’явилася давно. Починаючи з 2015 року, Федерація стронгмену України та ГО "Звитяга Нескорених" залучалися до реабілітації ветеранів за допомогою фізичних навантажень та готували українських захисників і захисниць до "Ігор Нескорених", - каже Василь Вірастюк.

Для сприяння розвитку ветеранської реабілітації Рівненська обласна рада спільно з Рівненською обласною державною адміністрацією підписали меморандум про співпрацю з Федерацією стронгмену України та громадською організацією "Стронг Ветеран Рівне".

Підписання спільного меморандуму є надважливим кроком вперед у підтримці та вдосконаленні умов життя та інтеграції військовослужбовців, що стали ветеранами. Даний документ може стати основою для створення стійкої та ефективної системи підтримки ветеранів, спрямованої на їхнє повноцінне включення в цивільне життя, — зауважує голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

У рамках форуму також відбулися панельні дискусії щодо спортивно-ветеранської роботи в області, досвід даної роботи в інших регіонах України та розвиток тренувально-реабілітаційної роботи з ветеранами.

TrenVet дає можливість безоплатно тренуватися:

  • онлайн, якщо ви перебуваєте у різних містах/країнах;
  • офлайн — в клубі, де працює тренер, або на міському спортивному майданчику, якщо захисник (захисниця) та тренер, якого він (вона) обрав, проживають в одному місті.

Сьогодні в застосунку вже доступні тренери та заняття з паверліфтингу, кросфіту, легкої атлетики, веслування на тренажерах, велоспорту, боксу, стрільби з лука, футболу на інші.

Додаток TrenVet можна завантажити на платформах AppStore та Google Play.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські супроводили до медзакладу жінку з малолітнім племінником