Вистава Рівненського драмтеатру отримала найбільше нагород на всеукраїнському фестивалі. Премія "ГРА" — найвища нагорода в Україні серед театралів. За її результатами "Зерносховище" отримала відразу 4 нагороди. Вистава показує події голодомору в Україні в 1932-33-іх роках, зорганізований радянською владою. Більше, дивіться далі у сюжеті.

Це фрагмент з вистави "Зерносховище". Її поставили у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі. Це розповідь про Голодомор 1932-33-іх років та про геноцид проти українців, зорганізований радянською владою.

Там є така фраза ну де ви понабирали таких калік. Це стосовно українців каже головний антагоніст. І коли він каже цю фразу в мене очі мокріють, бо я згадую фільм голод 33 де показані голодні українці та просто фотографії старі чорно-білі. Ті люди в яких забрали хліб, ще кажуть де ви понабирала таких калік ніби вони в чомусь винні, в тому, що їх такими роблять, - розповідає актор, заслужений артист України Станіслав Лозовський.

Днями у столиці України відбулася церемонія нагородження учасників Всеукраїнського найпрестижнішого театрального фесту, яку організована Національною спілкою театральних діячів України. За результатами Премії "ГРА" вистава Рівненського облмуздрамтеатру "Зерносховище" отримала 4 нагороди.

В конкурсі брало участь 150 вистав з понад 20 міст України. А фіналістів оцінювало міжнародне журі з 5 європейських країн.

Вони визначили кращих з кращих і нам пощастило в цьому році, навіть не те, що пощастило я вважаю. що ми заслужили на цю нагороду, - резюмує директор Рівненського обласного музично-драматичного театру Володимир Петрів.

Грала виставу вся театральна група спільно з акторами-переселенцями Київського та Одеського театрів. Вистава "Зерносховище" була однією з перших вистав в Україні в період повномасштабної війни.

Я думаю, що цей емоційний стан, який був викликаний цією жахливою подією сильно вплинув і на саму виставу. І це, мабуть, зіграло вирішальну роль в тому, що ми бачимо в результаті, - каже актриса, учасниця гурту "Веремія" Жанна Бичковська.

Режисером вистави є Максим Голенко, який поставив її за п’єсою сучасної української драматургині Наталії Ворожбит. Оскільки виставу визнали кращою в Україні, в планах театру показати її й за кордоном.

Читайте також: Який бюджет виділять для підприємств медицини Рівненщини на 2024 рік