Яким буде 2024 бюджетний рік для підприємств медицини Рівненщини – говорили на засіданні профільної комісії РОР. Про це повідомляють в Рівненській обласній раді.

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я материнства та дитинства, яку провів голова БІЛИК ЮРІЙ, розглянули майже 40 питань. Серед них і ті, які будуть винесені на чергову сесію обласної ради.

Більшість пунктів порядку денного стосувались погоджень фінансових планів комунальних закладів на 2024 рік, а також внесення змін до структури та штатного розпису обласних медичних КП.

Новий бюджетний рік буде складним. Однак обсяг фінансування, яке проаналізували та врахували в головному кошторисі області, буде достатнім, щоб медицина Рівненщини в наступному році працювала нормально, - зауважили під час комісії.

На початку засідання депутати підтримали проєкт рішення про передачу медичного обладнання, закупленого за рахунок коштів обласного бюджету на баланс закладів охорони здоров’я обласної ради. Це засоби, які дозволять провести належну діагностику та забезпечити вчасне та ефективне лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Окрім того, члени комісії підтримали питання про залучення кредитних коштів @Рівненська обласна дитяча лікарня для закупівлі та оновлення обладнання. Воно працюватиме в новому центрі реабілітації, який торік відкрили на базі лікарні.

Там надають допомогу дітям віком від 0 до 18 років, які мають ураження центральної нервової системи та захворювання опорно-рухового апарату.

Також в обласній дитячі лікарні планують реформувати відділення сервісної служби у відділення медичного клінінгу. Це власна служба прибирання, яка дає можливість не лише надавати вчасні якісні клінінгові послуги, а й оптимізувати відповідні видатки.

Депутати наголосили на тому, що плануючи видатки на 2024 рік, в першу чергу слід враховувати захищені статті бюджету та комунальні платежі. Тож закликали керівників медичних КП використовувати кошти максимально раціонально.

Крім того, члени комісії рекомендували @деДепартамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА до кінця 2023 року виділити з бюджету області необхідну суму на придбання розхідних матеріалів для Рівненського обласного центру служби крові. Також – відповідні видатки закласти в Програму підтримки закладів охорони здоров’я і в 2024 році.

Читайте також: Польські партнери передали для Рівного нові генератори