Останній матч перед зимовою паузою. Рівненський Верес провів поєдинок проти торішнього чемпіона Української Прем'єр Ліги - донецького Шахтаря. Втім, події під час матчу викликали питання у вболівальників, зокрема щодо суддівства. Більше про це дивіться далі.

Верес-Шахтар останній у цьому році матч рівнян. Проходив він на "Арені-Львів". "Гірники" з перших хвилин перейшли на половину поля суперника. Шахтар доволі швидко розпакував ворота Вереса – Криськів отримав чудову передачу від Зубкова у штрафний і прошив Паста.

Верес теж мав свої атаки, але безрезультатно. Шахтар продовжував домінувати увесь перший тайм.

А на старті другого тайму в матчі стався скандальний епізод – на 49-й хвилині після удару від вінгера "Шахтаря" Олександра Зубкова м'яч влучив у п'яту точку оборонцю рівненської команди Євгену Шевченку, але головна арбітриня Катерина Монзуль призначила пенальті у ворота "Вереса" нібито за гру рукою.

Не допоміг правильно розібратися в цьому моменті й арбітр на VAR Віталій Романов, підтвердивши рішення Монзуль щодо 11-метрового. Однак Зубков з позначки не зумів переграти Паста.

Сікан встиг добити м'яч у сітку, але, зрештою, гол було скасовано через забігання Данила у штрафний до удару.

Та другий гол "Шахтаря" відверто назрів. Справжнім шедевром за невдалий пенальті реабілітувався Зубков.

Матч завершився з рахунком 2:0. Відтак, "Шахтар" набрав 31 очко та до весни буде на 4-й сходинці УПЛ. "Верес" же набрав усього 12 пунктів і йде на 14-й позиції.

Читайте також: 30 тисяч дзвінків до Рівненської ОДА з початку року: найпопулярніші запитання рівнян