За матеріалами zaxid.net відомо, що на Рівненщині суд оштрафував жінку, син якої душив молодшого школяра і вимагав у нього електронну сигарету.

Коли справою зайнялись правоохоронці, учні підтвердили, що дев’ятикласник систематично нападає саме на цього молодшого учня. Відтак матір хлопця оштрафували на 850 грн.

Як йдеться у постанові Дубенського міськрайонного суду, інцидент стався 16 листопада у Квітневському ліцеї. Дев’ятикласник душив за шию семикласника і вимагав у нього електронну сигарету, а тоді потягнув у підвал.

До матеріалів справи додали пояснення вчительки, яка стала очевидицею інциденту. Вона розповіла, що того дня випадково побачила, як дев’ятикласник душив учня і на її зауваження не реагував, тож їй довелося відтягнути його за руки. Коли ж справу почали розслідувати, то учні сьомого класу підтвердили, що нападник систематично цькує їхнього однокласника.

Адмінпротокол склали на матір хлопця, оскільки йому поки лише 14 років. Їй інкримінували порушення ч. 3 ст. 173-4 КУпАП (булінг). У суді жінка визнала провину, це стало пом’якшуючою обставиною. Їй призначили 850 грн штрафу – це мінімальне покарання, передбачене статтею. Також вона повинна сплатити 536 грн судового збору.

Читайте також: Розбійник з Сарненщини проведе за ґратами сім років