На Рівненщині пройшов всеукраїнський мистецький проєкт ТКАЦТВО.UA. Теми заходу — традиції регіонів та ментальне відновлення.

Збереження культурної спадщини, а саме традицій ткацтва в регіонах, є важливими елементами збереження ідентичності та ментального відновлення. Це сприяє розвитку спільностей, підтримує унікальність та поглиблює зв'язок між минулим і сучасністю, — зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

Голова ради ВПО при Рівненській ОДА Олеся Бабушкіна розповіла про інтеграції традиційної культури внутрішньопереміщених осіб у контекст Рівненщини.



Презентацію на тему "Льонарство на Рівненщині" представила Заслужена працівниця культури України, старший науковий співробітник Рівненського обласного краєзнавчого музею Алла Українець.

Культура та традиції ткацтва – не лише мистецькі вияви, але й ключові елементи національного духу. Збереження їх допомагає сучасному суспільству збагатити культурний діалог, надихаючи на нові досягнення та відновлення духовної спадщини, — підкреслила начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

У проєкті прийняли участь представники культури з різних міст. На заході піднімались теми "Нематеріальна культурна спадщина Тернопільщини. Борщівська сорочка", "Співпраця Сарненського історико-етнографічного музею з громадами у промоції традиційної культури краю", "Вишивка Рівненщини. Відтворення автентичного строю".

Усі учасники могли прийняти участь у майстер-класах та подивитись музично-театралізовані дійства та співи народних пісень.

Читайте також: Як розпізнати обмороження?