На Рівненщині попрощалися із п’ятьма захисниками — Олександром Пінчуком, Олексієм Окренцем, Тарасом Стацюком, Андрієм Місюкевичем, Георгієм Смулкою. Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

У Рівненській громаді провели в останню путь Героя Олександра Пінчука, який віддав своє життя заради нашого мирного неба. Чоловік народився у селі Мельниця на Сарненщині.

Саша був у машині — командир гармати. Він переконував, що це значно безпечніше, адже це броня, захист. Казав, що страшне тільки пряме попадання. І, на жаль, саме так і сталося... Він був таким енергійним, активним, ми б ніколи не могли подумати, що Саша загине, – розповідає дружина Наталія.

42-річний сержант Олександр Пінчук загинув 31 серпня на Запоріжжі. Рідні чекали підтвердження експертизи ДНК понад три місяці, аби достойно поховати захисника.

У Здолбунівській громаді віддали шану Героєві Олексію Окренцю, бійцеві Збройних Сил України, який поклав життя, захищаючи суверенітет та незалежність України. Чоловік народився у Рівному. Згодом у сім’ї з’явився молодший син, родина переїхала до Здолбунова. Чоловік працював на «Волинь-Цемент» філії «Дікергофф Цемент Україна».Повістку Олексій отримав у червні 2023-го. «Треба – то треба», - сказав близьким. і пішов воювати. Після навчання на Хмельниччині Олексій, як солдат-стрілець, виїхав під Бахмут. Там разом з побратимами утримував наші позиції до кінця жовтня. 31 жовтня Олексій отримав важке мінно-осколкове поранення. Лікарі боролися за його життя до останнього. Та 6 грудня 2023 року його серце перестало битися. Олексій мужньо виконав свій військовий обов’язок. У нього залишилися маленький син, дружина, батьки. Йому було 35 років.

«На щиті» додому повернувся Тарас Стацюк із Деражненської громади. Напередодні Героя провели в останню дорогу до місця вічного спочинку Героя. Чоловік був родом з села Постійна. Захисник зазнав тяжких поранень у результаті ворожого артилерійського обстрілу на Запорізькому напрямку. Тарас боровся за життя, однак 1 грудня його серце зупинилось. Справжній патріот, вірний Захисник України. Таким він назавжди залишиться у пам’яті жителів громади, а його ім’я навіки буде взірцем мужності та патріотизму.

На Дубенщині в останню дорогу провели Героя Андрія Місюкевича. Чоловік народився у селі Владиславівка Млинівської тергромади. Службу в Збройних Силах України проходив у званні солдата на посаді стрільця-снайпера. Чоловік загинув 2 грудня при виконанні бойового завдання під час стрілецького бою з окупантами на Луганському напрямку.

В Антонівській громаді попрощались з Героєм Георгієм Смулкою. Чоловік народився у селі Великі Цепцевичі. Після початку повномасштабного вторгнення пішов у ЗСУ аби захищати власну країну. Георгій загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Роботине Запорізької області.