Сьогодні, 8 грудня відбулася позачергова конференція Громадської спілки “Рівненська обласна асоціація футболу”. Одним із питань порядку денного було обрання голови РОАФ. Журналісти Rivne1.tv побачили, як відбувалося голосування і хто очолив Асоціацію.

На цю посаду претендували троє кандидатів: Олег Кучер, Ярослав Коломис та В’ячеслав Шевчук.

Втім вже на початку конференції кандидатуру В'ячеслава Шевчука не допустили. Нібито через пізню заявку. Тож він після цього покинув залу.

Наступним "зійшов з дистанції" Ярослав Коломис - він сам зняв свою кандидатуру у підтримку Шевчука і через нібито багаторазові порушення статуту з боку асоціації.

Тож члени Асоціації голосували "за" чи "проти" одного кандидата Олега Кучера. Із 33 присутніх 26 проголосували "за". Тож Олег Кучер став головою РОАФ.

Олег Кучер

Нагадаємо, короткі біографії кожного з претендентів:

Олег Миколайович КУЧЕР
Народився 17 листопада 1971 року в місті Рівне, де зараз і проживає.

З 2013 року є виконавчим директором РОАФ , від жовтня цього року виконує обов’язки голови РОАФ, є членом Виконкому РОАФ та головою двох комітетів РОАФ - з проведення змагань та жіночого футболу.

Залучений до проведення поєдинків рівня Української Прем’єр-Ліги, як делегат матчу, або офіцер безпеки.

У минулому футболіст. Розпочинав кар’єру у рівненському “Авангарді”, грав за “Верес”, “Буковину” та харківський “Металіст”. У складі «Металіста» провів близько 200 матчів та отримав звання майстра спорту з футболу. Професійну кар’єру завершив у складі ФК “Миколаїв”.

Опісля ще грав на аматорському рівні за команди з Рівненщини, зокрема був граючим тренером ФК “ОДЕК” із Оржева.

Ярослав Дмитрович КОЛОМИС
Народився 7 жовтня 1967 року. Наразі проживає у Рівному.

Очолює Рівненську районну асоціацію футболу, є членом Виконавчого комітету РРАФ та головою комітету з проведення змагань РРАФ.

Працює в комунальному закладі «Костопільський ліцей-інтернат спортивного профілю ІІ-ІІІ ступенів фізичної культури і спорту» Рівненської обласної ради.

В’ячеслав Анатолійович Шевчук
Народився 13 травня 1979 року у Луцьку. Наразі проживає у Києві.

Ексгравець донецького “Шахтаря” та збірної України із футболу. Розпочинав футбольну кар’єру у хмельницькому “Поділлі”. Опісля грав за запорізький “Металург”, донецький “Металург”, “Шинник” (Ярославль, росія 2002-2004) та “Дніпро”.

У 2017 році розпочав тренерську кар’єру. Був на чолі донецького “Олімпіка”.

У 2021 році приєднався до “Вереса”. Став спортивним директором команди. У 2023 В'ячеслава Шевчука призначили віцепрезидентом народного клубу.

8 листопада цього року В’ячеслав Шевчук попрощався із Вересом аби взяти участь у виборах голови РОАФ.