Пісня «Я і Ти» допоможе дітям опанувати емоції та заспокоїтись в стресових ситуаціях і під час повітряних тривог.

Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні разом зі співачкою Світланою Тарабаровою та психологинею Світланою Ройз створили пісню «Я і Ти» для підтримки дітей віком 2-6 років. Пісня є частиною спецпроекту «Гратися і не боятися» за підтримки Міністерства освіти і науки України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров?я «Ти як?».

Пісня допомагає дошкільнятам зняти напругу, опанувати емоції, а також ідеально підходить для руханки, яку батьки та вихователі можуть робити разом з дітьми вдома, в садочку, в укритті чи в будь-якому іншому місці. 

«Щоб швидко повернути дитині стан спокою, важливо дати їй відчуття кордонів тіла, можливість зняти напруження м'язів, врегулювати дихання, скерувати активність дитини. В цьому допоможе наша руханка. Можливість рухатись повертає відчуття контролю та підвищує рівень дофаміну, який впливає на наше відчуття задоволення, додає оптимізму і покращує концентрацію уваги», — Світлана Ройз, дитячий сімейний психолог.

«Разом з ЮНІСЕФ ми створили пісню “Я і Ти”. Співайте її разом з дітками, щоб знизити стрес, хвилювання та покращити емоційний стан. Робіть під неї руханку і допомагайте дітям знизити рівень тривожності”, — Світлана Тарабарова, співачка та мама трьох дітей.

Пісня доступна для прослуховування та завантаження на всіх платформах